Eieradministrator
dRofus administrasjonssystem er delt inn i ulike eiere. Kunder med flere databaser kjørende kan få opprettet en egen eier i administrasjonssystemet. En eieradministrator vil kunne se alle databaser som er opprettet under eieren og vil kunne editere brukere i alle disse.
Som eieradministrator har du de samme mulighetene som en prosjektadministrator. I tillegg kan du opprette/slette/kopiere prosjekter og databaser, endre navn på databaser og endre e-post maler m.m. Et eksempel på velkomstmenyen ser du på bilde under.
Prosjekter: Viser en oversikt over alle prosjekter tilhørende eieren
Brukere: Viser en oversikt over alle tilgjengelige brukere
E-postmaler: Viser en oversikt over alle tilgjengelige epostmaler som kan bli sendt fra administrasjonssystemet. Her er det mulighter for å opprette nye epostmaler og editere eksisterende epostmaler.
Databaser: Oversikt over alle databaser tilhørende eieren
Tjenerstatus: Oversikt over alle innloggede brukere i alle database tilhørende eieren.
Nytt prosjekt/database
Nytt prosjekt opprettes fra Prosjekter – Nytt prosjekt. Når du oppretter ett nytt prosjekt vil du få valget om du vil opprette en ny database for prosjektet eller om du vil legge prosjektet under en eksisterende database.
En database kan ha flere prosjekter og kan utveksle data mellom disse. I tillegg er flere data felles for alle prosjektene innenfor en database. En database kan også tenkes på som en byggherre, der noe er felles for alle prosjektene til byggherren og noe er prosjektspesifikt. Denne figuren illustrerer hva som ligger i de forskjellige delene og som er nærmere beskrevet nedenfor.
En database inneholder data som er felles for alle prosjektene innenfor databasen. Om du gjør endringer i data i databasen medfører det endringer i alle prosjektene i følgene områder:
Et felles planartikkelregister, med tilhørende artikkelspesifikasjoner og tilleggsartikler
Skjemaoppsett for spesifisering av artikler
En felles standardromliste med tilhørende standard RFP og utstyrslister
Skjemaoppsett for RFP slik at RFP kan kopieres og samme RFP kan kopieres og brukes i alle prosjektene
En rekke innstillinger som er ansett for å være de samme for flere prosjekt hos en byggherre, slik som: Brukergruppetyper, arealtyper, romnavn og hovedromtyper, ansvarsgrupper mm.
Disse fellesdataene muliggjør gjenbruk av data for flere lignende prosjekter. I tilfeller der dette ikke passer må man opprette en ny database
De viktigste prosjektspesifikke data er:
Romfunksjonsstrukturen
Romliste med tilhørende informasjon om RFP og utstyrslister for rommene
Logoer og prosjektnavn
Om du velger å opprette en ny database må du gi denne et navn. Det blir dette navnet som skal inn i feltet for Database i innloggingsvinduet i dRofus. Det kan derfor være greit å velge et kort og enkelt navn. Det er kun lov med bokstaver (a-z), tall (1-9), bindestrek og underscore (_) i databasenavnet. Første tegn i navnet må også være en bokstav. Du må også velge en mal den nye databasen skal være basert på. Mer om hva som følger med fra databasen du velger som mal kan du lese om over.
I neste steg fyller du inn prosjektnavn, byggherre, beskrivelse og brutto areal. Om alt er fylt ut riktig har du nå opprettet et nytt prosjekt og du kan gå i gang med å opprette brukere.
Endre og kopiere database
Som databaseadministrator har du også mulighet til å gå inn og endre navn på eksisterende databaser. Klikk på Database fra startmenyen og du kan se er slikt symbol til høyre for hver database.
Viktig: Når du endrer navn på en database endrer du også navnet som skal tastes inn i feltet for Database i innloggingsvinduet i dRofus. Alle brukere i det aktuelle prosjektet må derfor få beskjed om denne endringen. Endre derfor aldri navnet på en database om det ikke er absolutt nødvendig.
Når du klikker deg inn på en database fra databaseoversikten kan du lage en kopi av valgt database. Gi kopien et navn og klikk "Kopier". Fra den samme side kan du også slette og endre navn på databasen.
Liste over backuper
dRofus' server tar backuper hver natt av alle databaser. En eieradministrator kan få tilgang til denne listen ved å klikke på et prosjekt i prosjektoversikten og deretter gå videre til «Database»»Sikkerhetskopier». Her vises en oversikt over alle tilgjengelige backuper for databasen. Hver backup er merket for dato og tidspunkt for når backupen er tatt. Ønsker man å gjenopprette en database fra en backup kan du velge valget «Gjenopprett» i kolonnen til høyre i listen. Dette vil lage en kopi av databasen med ett nytt databasenavn. Databasenavnet vil være opprinnelig navn med en dato til slutt. Dette navnet kan editeres etter at backupen er gjenopprettet.
Merk: Liste med backuper er kun tilgjengelig for aktive databaser.
Velg «Last ned» on du ønsker å laste ned en kopi av databasen lokalt. Dette valget kan f.eks. benyttes om man ønsker å flytte en database fra en dRofus server til en annen.
Brukerlogg
Fra prosjektdetaljsiden kan du også se valget «Brukerlogg». Denne viser hvem som har vært innlogget i den aktuelle databsen.
Kjør oppgave
Sett alle brukerrettigheter i prosjektet til 3=Les.
Kopier data
Om du ønsker å kopiere data fra en database til en annen kan dette valget benyttes;
Skjemaet består av to ulike deler med ulike muligheter for å kopiere data. Øverst kan du kopiere funksjonsprogram og TIDA data mellom databaser. Velg først hva du ønsker å kopiere og deretter hvilken database du ønsker å kopiere fra.
I den nederste delen kan du kopiere dynamisk data (f.eks. RFP GUI, artikkel GUI osv.) fra en database til en annen. Vel først hvilke data du ønsker å kopiere og deretter hvilken database du ønsker å kopiere fra.
Kopier prosjekt
Som eieradministartor kan du også kopiere et prosjekt. Dette valget finner du i prosjektdetaljer. «Kopier prosjekt» vil opprette et duplikat prosjekt i samme database. For å forhindre duplikate romfunksjonsnumre mellom prosjektene må du legge inn ett Romprefix som alle rommene i kopien vil få i sitt romfunksjonsnummer. Legg også inn ønsket navn på det nye prosjektet.